Programmering buiten de schoolvakanties

  

Voorgestelde sessies:   

Polaris 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans en Engels

James, een reislustige pinguïn van de Zuidpool en Vladimir, een grappige beer van de Noordpool ontmoeten elkaar op een ijsschots in de Arctische Zee. Ze sluiten vriendschap, vertellen over hun respectievelijke habitats en kijken naar de sterren terwijl ze zich afvragen waarom de nacht zo lang duurt op de twee polen van de wereld  .... Polaris is een film die een pedagogische aanpak en 3D-effecten op een adembenemende wijze combineert. Door astronomische onderwerpen zoals de helling van de rotatie-as van de aarde, de verschillende soorten planeten en de aanwezigheid van ijs in het zonnestelsel aan te snijden, vormt de film ook een kennismaking met de wetenschap.

 

D-DAY, NORMANDIE 1944 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Deze film wordt in het Frans, Engels en Nederlands getoond.

Als we de dag van vandaag de uitgestrekte stranden van Normandië bekijken, kunnen we ons bijna niet meer inbeelden dat deze 80 kilometer kust ooit het toneel vormde van de belangrijkste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog. Als het verloop van D-day in grote lijnen bekend is bij het publiek, dan zijn de geostrategische uitdagingen en de genialiteit van de voorbereidingen van deze enorme militaire operatie verduisterd door haar zegevierende afloop op de avond van 6 juni 1944. Toch was het ook tijdens de maanden die vooraf gingen aan de Operatie Overlord en tijdens de zomermaanden, wanneer het zich allemaal afspeelde, dat het lot van de huidige wereld bepaald werd; niet enkel aan weerskanten van het Kanaal, maar in de hele wereld; niet enkel dankzij de honderden geallieerde soldaten die in de strijd gegooid werden, maar ook dankzij de Franse verzetsstrijders en burgers. 

Bekijk de trailer

 

To Space and Back 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

To Space and Back neemt ons mee op een ongelooflijke reis in het heelal, tot aan onze eigen planeet. Deze film toont het buitengewone verhaal van
de vindingrijkheid van de mens en van de ongelooflijke techniek. Hierbij krijgt u een beschrijving van hoe de technologie, die ons doorheen de ruimte bracht, de weg opende voor apparaten en applicaties die we nu dagelijks gebruiken. 

Bekijk de trailer 

Monsters van de lucht 3D - Nieuw !

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans en Engels

220 miljoen jaar geleden domineerden dinosaurussen de aarde. Maar een andere groep reptielen deed iets uitzonderlijks: de pterosaurussen stonden op het punt om de macht te grijpen in de lucht. Deze schepsels waren de eerste vliegende gewervelden, met een vleugelwijdte tot 12 meter, ofwel zo groot als een klein vliegtuig. De geschiedenis van deze luchtmonsters is fabelachtiger dan de fictie!

Aan de Vooravond van het Ruimtetijdperk 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Deze film gaat over de belangrijkste fasen in de verovering van de ruimte, van de Spoetnik tot de Apollo ruimtemissies alsook de eerste vlucht van Gagarin en de eerste stappen in de ruimte.

Dream to Fly 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Heb je wel eens gedroomd dat je kon vliegen?

Ontdek de mysteries van de vlucht met Leonardo da Vinci, de gebroeders Montgolfier, de gebroeders Wright en andere uitvinders. Beleef het avontuur en ontdek hoe deze enorme en uitdagende droom, waarnaar de mensheid sinds het begin van haar geschiedenis heeft gestreefd, uitgekomen is.

Bekijk de trailer

 

Rechtstreekse VOORSTELLINGEN 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal. Deze voorstelling wordt alleen in het Frans getoond. 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min) .

Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud. Opgelet, de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering buiten de schoolvakanties

Info horaires

De Planetarium zal uitzonderlijk gesloten op 27 tot 29 september.