Programmering Franse schoolvakanties

Elke Dag
Polaris 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans en Engels

James, een reislustige pinguïn van de Zuidpool en Vladimir, een grappige beer van de Noordpool ontmoeten elkaar op een ijsschots in de Arctische Zee. Ze sluiten vriendschap, vertellen over hun respectievelijke habitats en kijken naar de sterren terwijl ze zich afvragen waarom de nacht zo lang duurt op de twee polen van de wereld ... Polaris is een film die een pedagogische aanpak en 3D-effecten op een adembenemende wijze combineert. Door astronomische onderwerpen  zoals de helling van de rotatie-as van de aarde, de verschillende soorten planeten en de aanwezigheid van ijs in het zonnestelsel aan te snijden, vormt de film ook een kennismaking met de wetenschap.

 

(copie 6)

Dream to Fly 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Heb je wel eens gedroomd dat je kon vliegen?

Ontdek de mysteries van de vlucht met Leonardo da Vinci, de gebroeders Montgolfier, de gebroeders Wright en andere uitvinders. Beleef het avontuur en ontdek hoe deze enorme en uitdagende droom, waarnaar de mensheid sinds het begin van haar geschiedenis heeft gestreefd, uitgekomen is.

Bekijk de trailer

 

Elke Dag
Monsters van de lucht : Pterosaurussen 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar alleen in het Frans en Engels

220 miljoen jaar geleden domineerden dinosaurussen de aarde. Maar een andere groep reptielen deed iets uitzonderlijks: de pterosaurussen stonden op het punt om de macht te grijpen in de lucht. Deze schepsels waren de eerste vliegende gewervelden, met een vleugelwijdte tot 12 meter, ofwel zo groot als een klein vliegtuig. De geschiedenis van deze luchtmonsters is fabelachtiger dan de fictie!

ELKE DAG

D-DAY, NORMANDIE 1944 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Deze film wordt enkel in het Frans getoond.

In deze film kunt u de belangrijkste ontwikkelingen van "D-Day" volgen, maar u leert ook meer over de geostrategische kant en over de vindingrijkheid bij de voorbereidingen van deze gigantische militaire operatie. 

Elke Dag

Aan de Vooravond van het Ruimtetijdperk 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Van de Spoetnik tot Mars, beleef de verovering van de ruimte via een 3D-voorstelling die voor het hele gezin toegankelijk is.

  

Sessies aangeboden :   

Elke Dag

Rechtstreekse Voorstelligen 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal. Deze voorstelling wordt enkel in het Frans getoond. 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min) .

Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud. Opgelet, de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering Franse schoolvakanties

Info horaires

Aandacht

- 23 februari om 11.00 uur: Dream to fly in plaats van Polaris

- Geen sessie om 11 uur op 25 februari