Programmering buiten de schoolvakanties

Rechtstreekse Voorstellingen

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentar in het Frans

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal.

Deze voorstelling wordt alleen in het Frans getoond.

 

D-Day: Normandië 1944

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

Als we de dag van vandaag de uitgestrekte stranden van Normandië bekijken, kunnen we ons bijna niet meer inbeelden dat deze 80 kilometer kust ooit het toneel vormde van de belangrijkste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog. Als het verloop van D-day in grote lijnen bekend is bij het publiek, dan zijn de geostrategische uitdagingen en de genialiteit van de voorbereidingen van deze enorme militaire operatie verduisterd door haar zegevierende afloop op de avond van 6 juni 1944. Toch was het ook tijdens de maanden die vooraf gingen aan de Operatie Overlord en tijdens de zomermaanden, wanneer het zich allemaal afspeelde, dat het lot van de huidige wereld bepaald werd; niet enkel aan weerskanten van het Kanaal, maar in de hele wereld; niet enkel dankzij de honderden geallieerde soldaten die in de strijd gegooid werden, maar ook dankzij de Franse verzetsstrijders en burgers.

Bekijk de trailer

GranPa et Zoé

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

Het onderwerp Licht is uiterst interessant omdat we hierdoor een link kunnen leggen tussen dingen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. De film behandelt deze verbazing met een verhaal over een oude koale en een jonge dingo die het Licht moeten redden!

Bekijk de trailer

Voyager

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

In 1977 werden twee ruimtesondes gelanceerd om de verste planeten van het zonnestelsel te verkennen: Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus, samen met hun manen. Deze ruimtevaartuigen hebben onze kennis van de verre werelden enorm verrijkt. Nu, na vier decennia, verkennen ze de interstellaire ruimte. Als twee flessen die in de kosmische oceaan worden gelanceerd, dragen beide sondes een interstellaire boodschap over - het gouden record, bedoeld voor elke buitenaardse beschaving.

Bekijk de trailer

Capcom Go: the Apollo Story

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans en Engels

50 jaar geleden liep de eerste mens op de maan ... ontdek het verhaal achter dit historische moment dat de volgende generatie ontdekkingsreizigers en dromers zal inspireren. Op 20 juli 1969 kwamen 600 miljoen mensen over de hele wereld samen om getuige te zijn van een historisch moment van menselijke prestaties, live uitgezonden vanuit de maan. "Dat is een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid", zei Neil Armstrong. De wereld werd gevierd toen de astronauten hun eerste stappen op de maan zetten. Maar weinig mensen wisten hoe enorm veel moeite het had gekost om hen daar te krijgen. Deze Apollo 11-astronauten waren slechts 3 van bijna 400.000 mensen die meer dan tien jaar aan dit doel hadden gewerkt. Maar hoe hebben ze het gedaan? Wat was er nodig om mensen op de maan te zetten?

Bekijk de trailer

Explore

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Explore vertelt ons het verhaal van de fascinatie voor sterren die wij sinds mensenheugenis hebben. We starten bij de eerste astronomen en astrologen van de oudheid tot aan de revolutionaire ontdekkingen van Nicolaas Copernicus en Johannes Kepler. Dankzij het genie van Kepler doorkruisen onze astronauten en satellieten het dichtbije en verre heelal. Een fantastische ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de sterrenkunde aan de hand van de verhalen van de ontdekkingsreizigers van het universum, zowel deze van vroeger, van vandaag als de toekomstige.

Voir la bande-annonce

 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min)


Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud.


Opgelet: de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering buiten de schoolvakanties

Info horaires

Waarschuwing! Uitzonderlijk zijn er geen vertoningen in het 3D Planetarium op:

  • Donderdag 17 maart om 14.00 uur, 15.15 uur en 16.45 uur
  • Vrijdag 18 maart om 12:15 uur
  • Woensdag 30 maart om 12:15, 14, 15:15 en 16:45