Programmering buiten de schoolvakanties

  

De vleugels van een droom

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans, Engels en Nederlands

Heb je wel eens gedroomd dat je kon vliegen? Ontdek de mysteries van de vlucht met Leonardo da Vinci, de gebroeders Montgolfier, de gebroeders Wright en andere uitvinders. Beleef het avontuur en ontdek hoe deze enorme en uitdagende droom, waarnaar de mensheid sinds het begin van haar geschiedenis heeft gestreefd, uitgekomen is.

Bekijk de trailer

 

D-Day: Normandië 1944

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

Als we de dag van vandaag de uitgestrekte stranden van Normandië bekijken, kunnen we ons bijna niet meer inbeelden dat deze 80 kilometer kust ooit het toneel vormde van de belangrijkste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog. Als het verloop van D-day in grote lijnen bekend is bij het publiek, dan zijn de geostrategische uitdagingen en de genialiteit van de voorbereidingen van deze enorme militaire operatie verduisterd door haar zegevierende afloop op de avond van 6 juni 1944. Toch was het ook tijdens de maanden die vooraf gingen aan de Operatie Overlord en tijdens de zomermaanden, wanneer het zich allemaal afspeelde, dat het lot van de huidige wereld bepaald werd; niet enkel aan weerskanten van het Kanaal, maar in de hele wereld; niet enkel dankzij de honderden geallieerde soldaten die in de strijd gegooid werden, maar ook dankzij de Franse verzetsstrijders en burgers.

Bekijk de trailer

 

Dynamic Earth

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans en Engels

Een verbazingwekkende fim die de werking van het wereldklimaat onderzoekt, dankzij buitegewone computersimulaties! Volg de sporen van de zonne energie; in het atmosfeer, onder de oceanen en in de biosfeer daar waar van ons klimaat gevormd is. Duik in het hart van een enorme orkaan, wordt geconfronteerd met haaien en gigantische walvissen en vlieg over uitbartende vulkanen!

Bekijk de trailer

 

Lucia, het geheim van vallende sterren

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar alleen in het Frans en Engels

James en Vladimir nemen plaats in hun ruimteschip om polaire aurora's vanuit de ruimte te bestuderen. Ze ontmoeten een kolibrie, Lucia, net zo nieuwsgierig als ze zijn. Samen zullen ze proberen de vallende sterren en de oorsprong van meteorieten, deze mysterieuze steentjes die op aarde vallen te begrijpen...

Bekijk de trailer

 

Space Next

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans en Engels

Space exploration, our greatest adventure, is having a big impact on our lives. It is helping us to discover a universe of unimaginable scale and beauty and it is reaching down into our world and influencing the way we live.

Bekijk de trailer

 

Rechtstreekse Voorstellingen

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentar in het Frans

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal.

Deze voorstelling wordt alleen in het Frans getoond.

 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min)


Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud.


Opgelet: de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering buiten de schoolvakanties

Info horaires