Programmering buiten de schoolvakanties

Explore

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Explore vertelt ons het verhaal van de fascinatie voor sterren die wij sinds mensenheugenis hebben. We starten bij de eerste astronomen en astrologen van de oudheid tot aan de revolutionaire ontdekkingen van Nicolaas Copernicus en Johannes Kepler. Dankzij het genie van Kepler doorkruisen onze astronauten en satellieten het dichtbije en verre heelal. Een fantastische ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de sterrenkunde aan de hand van de verhalen van de ontdekkingsreizigers van het universum, zowel deze van vroeger, van vandaag als de toekomstige.

Voir la bande-annonce

D-Day: Normandië 1944

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

Als we de dag van vandaag de uitgestrekte stranden van Normandië bekijken, kunnen we ons bijna niet meer inbeelden dat deze 80 kilometer kust ooit het toneel vormde van de belangrijkste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog. Als het verloop van D-day in grote lijnen bekend is bij het publiek, dan zijn de geostrategische uitdagingen en de genialiteit van de voorbereidingen van deze enorme militaire operatie verduisterd door haar zegevierende afloop op de avond van 6 juni 1944. Toch was het ook tijdens de maanden die vooraf gingen aan de Operatie Overlord en tijdens de zomermaanden, wanneer het zich allemaal afspeelde, dat het lot van de huidige wereld bepaald werd; niet enkel aan weerskanten van het Kanaal, maar in de hele wereld; niet enkel dankzij de honderden geallieerde soldaten die in de strijd gegooid werden, maar ook dankzij de Franse verzetsstrijders en burgers.

Bekijk de trailer

Voyager

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

In 1977 werden twee ruimtesondes gelanceerd om de verste planeten van het zonnestelsel te verkennen: Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus, samen met hun manen. Deze ruimtevaartuigen hebben onze kennis van de verre werelden enorm verrijkt. Nu, na vier decennia, verkennen ze de interstellaire ruimte. Als twee flessen die in de kosmische oceaan worden gelanceerd, dragen beide sondes een interstellaire boodschap over - het gouden record, bedoeld voor elke buitenaardse beschaving.

Bekijk de trailer

Lucia, het geheim van vallende sterren

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar alleen in het Frans en Engels

James en Vladimir nemen plaats in hun ruimteschip om polaire aurora's vanuit de ruimte te bestuderen. Ze ontmoeten een kolibrie, Lucia, net zo nieuwsgierig als ze zijn. Samen zullen ze proberen de vallende sterren en de oorsprong van meteorieten, deze mysterieuze steentjes die op aarde vallen te begrijpen...

Bekijk de trailer

 

Capcom Go: the Apollo Story

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans en Engels

50 jaar geleden liep de eerste mens op de maan ... ontdek het verhaal achter dit historische moment dat de volgende generatie ontdekkingsreizigers en dromers zal inspireren. Op 20 juli 1969 kwamen 600 miljoen mensen over de hele wereld samen om getuige te zijn van een historisch moment van menselijke prestaties, live uitgezonden vanuit de maan. "Dat is een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid", zei Neil Armstrong. De wereld werd gevierd toen de astronauten hun eerste stappen op de maan zetten. Maar weinig mensen wisten hoe enorm veel moeite het had gekost om hen daar te krijgen. Deze Apollo 11-astronauten waren slechts 3 van bijna 400.000 mensen die meer dan tien jaar aan dit doel hadden gewerkt. Maar hoe hebben ze het gedaan? Wat was er nodig om mensen op de maan te zetten?

Bekijk de trailer

 

Rechtstreekse Voorstellingen

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentar in het Frans

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal.

Deze voorstelling wordt alleen in het Frans getoond.

 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min)


Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud.


Opgelet: de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering buiten de schoolvakanties

Info horaires

Om redenen die verband houden met het recente slechte weer zijn wij genoodzaakt het 3D Planetarium van La Coupole voor onbepaalde tijd te sluiten. Bedankt voor uw begrip !