Programmering Franse schoolvakanties

De ruimte in het alledaagse

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans en Engels

De ruimte in het alledaagse neemt ons mee op een ongelooflijke reis in het heelal, tot aan onze eigen planeet. Deze film toont het buitengewone verhaal van
de vindingrijkheid van de mens en van de ongelooflijke techniek. Hierbij krijgt u een beschrijving van hoe de technologie, die ons doorheen de ruimte bracht, de weg opende voor apparaten en applicaties die we nu dagelijks gebruiken. 

Bekijk de trailer 

D-Day: Normandië 1944

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans ens Engels

Als we de dag van vandaag de uitgestrekte stranden van Normandië bekijken, kunnen we ons bijna niet meer inbeelden dat deze 80 kilometer kust ooit het toneel vormde van de belangrijkste militaire operatie van de Tweede Wereldoorlog. Als het verloop van D-day in grote lijnen bekend is bij het publiek, dan zijn de geostrategische uitdagingen en de genialiteit van de voorbereidingen van deze enorme militaire operatie verduisterd door haar zegevierende afloop op de avond van 6 juni 1944. Toch was het ook tijdens de maanden die vooraf gingen aan de Operatie Overlord en tijdens de zomermaanden, wanneer het zich allemaal afspeelde, dat het lot van de huidige wereld bepaald werd; niet enkel aan weerskanten van het Kanaal, maar in de hele wereld; niet enkel dankzij de honderden geallieerde soldaten die in de strijd gegooid werden, maar ook dankzij de Franse verzetsstrijders en burgers.

Bekijk de trailer

Lucia, het geheim van vallende sterren

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar alleen in het Frans en Engels

James en Vladimir nemen plaats in hun ruimteschip om polaire aurora's vanuit de ruimte te bestuderen. Ze ontmoeten een kolibrie, Lucia, net zo nieuwsgierig als ze zijn. Samen zullen ze proberen de vallende sterren en de oorsprong van meteorieten, deze mysterieuze steentjes die op aarde vallen te begrijpen...

Bekijk de trailer

Explore

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Explore vertelt ons het verhaal van de fascinatie voor sterren die wij sinds mensenheugenis hebben. We starten bij de eerste astronomen en astrologen van de oudheid tot aan de revolutionaire ontdekkingen van Nicolaas Copernicus en Johannes Kepler. Dankzij het genie van Kepler doorkruisen onze astronauten en satellieten het dichtbije en verre heelal. Een fantastische ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de sterrenkunde aan de hand van de verhalen van de ontdekkingsreizigers van het universum, zowel deze van vroeger, van vandaag als de toekomstige.

Voir la bande-annonce

Capcom Go : the Apollo Story

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

Commentaar in het Frans en Engels

50 years ago the first human walked on the moon… discover the story behind this historic moment which will inspire the next generation of explorers and dreamers. On July 20th 1969, 600 million people around the world gathered to witness a historic moment of human achievement broadcast live from the Moon. "That's one small step for man, one giant leap for mankind" said Neil Armstrong. The world celebrated as the astronauts took their first steps on the Moon. But few people were aware of just how huge an effort it had taken to get them there. These Apollo 11 astronauts were just 3 of nearly 400,000 people who had worked over ten years towards this goal. But how did they do it? What did it take to put humans on the Moon?

Bekijk de trailer

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min).

 

Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud.


Opgelet: de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering Franse schoolvakanties

Info horaires