Programmering Franse schoolvakanties

Polaris 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans, Engels, en Nederlands

James, een reislustige pinguïn van de Zuidpool en Vladimir, een grappige beer van de Noordpool ontmoeten elkaar op een ijsschots in de Arctische Zee. Ze sluiten vriendschap, vertellen over hun respectievelijke habitats en kijken naar de sterren terwijl ze zich afvragen waarom de nacht zo lang duurt op de twee polen van de wereld ... Polaris is een film die een pedagogische aanpak en 3D-effecten op een adembenemende wijze combineert. Door astronomische onderwerpen  zoals de helling van de rotatie-as van de aarde, de verschillende soorten planeten en de aanwezigheid van ijs in het zonnestelsel aan te snijden, vormt de film ook een kennismaking met de wetenschap.

 

 

De ruimte in het alledaagse  3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D -
Commentaar in het Frans en Engels

To Space and Back neemt ons mee op een ongelooflijke reis in het heelal, tot aan onze eigen planeet. Deze film toont het buitengewone verhaal van
de vindingrijkheid van de mens en van de ongelooflijke techniek. Hierbij krijgt u een beschrijving van hoe de technologie, die ons doorheen de ruimte bracht, de weg opende voor apparaten en applicaties die we nu dagelijks gebruiken. 

Bekijk de trailer 

Vliegende monsters: Pterodactyls 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar alleen in het Frans en Engels

220 miljoen jaar geleden domineerden dinosaurussen de aarde. Maar een andere groep reptielen deed iets uitzonderlijks: de pterosaurussen stonden op het punt om de macht te grijpen in de lucht. Deze schepsels waren de eerste vliegende gewervelden, met een vleugelwijdte tot 12 meter, ofwel zo groot als een klein vliegtuig. De geschiedenis van deze luchtmonsters is fabelachtiger dan de fictie!

 

Dynamic earth 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D -
Commentaar in het Frans en Engels

Een verbazingwekkende fim die de werking van het wereldklimaat onderzoekt, dankzij buitegewone computersimulaties!

Volg de sporen van de zonne energie; in het atmosfeer, onder de oceanen en in de biosfeer daar waar van ons klimaat gevormd is. Duik in het hart van een enorme orkaan, wordt geconfronteerd met haaien en gigantische walvissen en vlieg over uitbartende vulkanen! 

Bekijk de trailer 

Space next 3D

VOOR AL PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans en Engels

Deze film volgt de eerste stappen van de mensheid in de ruimte en de natuurlijke nieuwsgierigheid van de eerste mensen al kijkend naar de lichtpuntjes in de donkere hemel tot onze moderne en gerobotiseerde ontdekking van het zonnesysteem vandaag. "Space next" bied u eveneens een glimp op toekomstige ruimtereizen, technologieën die ons zullen helpen Mars te bereiken, vorderingen in de wetenshappelijke domeinen en zet een grote stap vooruit al fantaserend over het feit dat de interstellaire reis op een dag realiteit kan worden.

Bekijk de trailer 

  

Sessies aangeboden :   

Rechtstreekse Voorstelligen 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal. Deze voorstelling wordt enkel in het Frans getoond. 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min) .

Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud. Opgelet, de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering Franse schoolvakanties

Info horaires

Onze verschillende films van juli 7 tot 31 augustus