Programmering Franse schoolvakanties

Polaris 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D
Commentaar in het Frans, Engels, en Nederlands

James, een reislustige pinguïn van de Zuidpool en Vladimir, een grappige beer van de Noordpool ontmoeten elkaar op een ijsschots in de Arctische Zee. Ze sluiten vriendschap, vertellen over hun respectievelijke habitats en kijken naar de sterren terwijl ze zich afvragen waarom de nacht zo lang duurt op de twee polen van de wereld ... Polaris is een film die een pedagogische aanpak en 3D-effecten op een adembenemende wijze combineert. Door astronomische onderwerpen  zoals de helling van de rotatie-as van de aarde, de verschillende soorten planeten en de aanwezigheid van ijs in het zonnestelsel aan te snijden, vormt de film ook een kennismaking met de wetenschap.

 

 

To Space and Back 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D - Commentaar in het Frans en Engels

To Space and Back neemt ons mee op een ongelooflijke reis in het heelal, tot aan onze eigen planeet. Deze film toont het buitengewone verhaal van
de vindingrijkheid van de mens en van de ongelooflijke techniek. Hierbij krijgt u een beschrijving van hoe de technologie, die ons doorheen de ruimte bracht, de weg opende voor apparaten en applicaties die we nu dagelijks gebruiken. 

Bekijk de trailer 

Dream to Fly 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D -
Commentaar in het Frans, Engels en Nederlands

Heb je wel eens gedroomd dat je kon vliegen?

Ontdek de mysteries van de vlucht met Leonardo da Vinci, de gebroeders Montgolfier, de gebroeders Wright en andere uitvinders. Beleef het avontuur en ontdek hoe deze enorme en uitdagende droom, waarnaar de mensheid sinds het begin van haar geschiedenis heeft gestreefd, uitgekomen is.

Bekijk de trailer

 

 

Space next 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D - Commentaar in het Frans en Engels

 

Deze film volgt de eerste stappen van de mensheid in de ruimte en de natuurlijke nieuwsgierigheid van de eerste mensen al kijkend naar de lichtpuntjes in de donkere hemel tot onze moderne en gerobotiseerde ontdekking van het zonnesysteem vandaag. Space next biedt u eveneens een glimp op toekomstige ruimtereizen, technologieën die ons zullen helpen Mars te bereiken, vorderingen in de wetenschappelijke domeinen en zet een grote stap vooruit al fantaserend over het feit dat de interstellaire reis op een dag realiteit kan worden.

Bekijk de trailer 

  

Sessies aangeboden :   

Rechtstreekse Voorstelligen 3D

VOOR ALLE SOORTEN PUBLIEK - 3D

De presentator van het Planetarium neemt u mee naar ons zonnestelsel en zijn planeten en dat 3 dimensionaal. Deze voorstelling wordt enkel in het Frans getoond. 

Elke voorstelling begint met een reis door de ruimte (15min) gecommentarieerd door een van onze presentatoren en daarna gevolgd door een door u uitgekozen film (35 min) .

Een Planetarium ticket geeft toegang tot een enkele sessie in het Planetarium. Uw ticket kunt u ter plaatse kopen, zonder voorbehoud. Opgelet, de vertoningen beginnen stipt op tijd, gelieve u dus op voorhand naar de site te begeven!

Imprimer Programmering Franse schoolvakanties

Info horaires