Wat is La Coupole ?

Een belangrijke toeristische trekpleister

Het informatieve parcours, volledig gepresenteerd in vier talen (Frans, Engels, Nederlands, Duits), is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is en is bovendien interessant voor alle generaties.

Een uitzonderlijke plaats

Het is een van de belangrijkste overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Dit Centre d’Histoire et de Mémoire roept gebeurtenissen op die deel uitmaken van een erfgoed dat gelijk is voor alle Europeanen die nu op een continent wonen waar vrede heerst.

Een plek met een historische en wetenschappelijke cultuur

Het is een historische en wetenschappelijke plek van cultuur die zowel de relaties tussen Wetenschap en Oorlog als de relaties tussen Oorlog en Beeld analyseert om zo de vrede beter te kunnen waarderen. Naast de permanente tentoonstelling, biedt La Coupole ieder jaar een tijdelijke expositie aan, in samenhang met haar missies van open cultuur.

Een educatieve plek

Het is een educatieve plek met een programma dat is samengesteld om te beantwoorden aan de vragen van docenten en leerlingen. La Coupole beschikt over een belangrijke pedagogische dienst die probeert de voorbereiding en exploitatie van schoolbezoeken te vergemakkelijken.

Imprimer Wat is La Coupole ?

Info horaires